posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Ebben az egész szuper linkfelhő versenyben számomra a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy hogyan válasszam szét a google com-os és hu-s keresőjét. Nagyon nem mindegy, melyiket tartom a célkeresztben.
A TLD-im száma 3, de egy sem hu, viszont mind com. Jó alap egy hu-s linkfelhős optimaizálásra 🙂

Egyébként nem igazán értem mit nyavalygok. Kemény versenyben, keményen kell játszani. Szóval mint mondtam TLD-im száma 3. Múlt héten ez csak kettő volt.

Összeírtam egy listát. Ez lényegében a puskaporos hordók leltára. Szerencsére itt nem nagyon van com.  Szerencsére vannak olyan normális ismerőseim, akik hu-s oldalakat üzemeltetnek.

Azért szerettem bele a com-ba, mert jól hangzik. Na azért ennyire nem vagyok szőke 🙂 Nagyon jó a com-ban, hogy egy nap és kész. A hu pedig minimum 2 hét.

Nagyon várom mit eredményez számomra a linkfelhő szabászat. Ma jutott eszembe, hogy a magyar nyelvet specifikáló meta tag-ot talán bele kellene tennem a headerbe, ha már a hu-s google van a célkeresztben. Ja, hát senki sem tökéletes, én meg pláne nem.

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Linkfelhő fejtörés

This thing has 13 Comments

 1. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 8:32 am | Permalink

  Elkezdődött a PR frissítés.. A versenyoldalam 5-ös lett 🙂

 2. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 8:47 am | Permalink

  Csak óvatosan jelezném, aki linkeli az Ummyeah .. com ot az sürgősen távolítsa el a linket, ugyan így a wholinks2me oldalt is. Ugyanis a google büntibe vágta őket 🙂

 3. Posted 2007 January 10 at 10:37 am | Permalink

  Szia!
  Milyen elöl az időjárás? 🙂

 4. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 10:57 am | Permalink

  Szia! Remek és ahogy az első 10 alakulását nézem, még tartós is lehet. Neked az i-connector nem 5-ös volt? Aki linkelte az ummyeah-ot (vagy nem tom ki volt a fő galiba okozó) mindenkit nagyon lehúzott a google a wholinkstome is leesett 5-re. (8-ról) azért ez erős.. A kezdő lapom 5, a többi főlap 4-es lett. Viszont nálatok nem látok változást.. Ahogy nekem írja, mig Patai Laci oldala sem kap pr-t, pedig annak is csak a bünti lehet az oka. Hisz van egy oldalam amire egyetlen egy link mutat (csak hogy megtalálja) és az is 1-es lett 😀 Na, de lehet, hogy az a progi nem jó amit én használok..

 5. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 11:00 am | Permalink

  Poén! A seo-verseny…hu sem kap 😀

 6. Posted 2007 January 10 at 12:14 pm | Permalink

  Az igazat megvalva, az i-connector-t nem tegnap állította a sarokba a gugli. Hozzáteszem jogosan, és meg is érdemlem, de erről egy korábbi postoban írta már.

  A főoldalam PR értékeét nem frissíti, némelyik belső oldalt igen. Mondjuk ez elég érdekes, de ez van, már nem emésztem magam miatta.

  A bünti az bünti, én -személy szerint- nem fogom kérni, hogy vegyék le az oldalamra mutató linket.

  Biztosan lesz, aki így dönt, ezt is megértem.

  Ma készülök egy remek postot írni. Remélem 1800-ra készen lesz és azt is remélem, hogy értelme is lesz. Számítok a kommentárodra 🙂

 7. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 12:47 pm | Permalink

  De mit, hogy, hogyan? Már én is csináltam olyanokat, hogy azt hittem a gugli élve eltemet felakaszt megkövez majd kocsi után köt és húz maga után vagy két évig. Aztán a köv. frissítésnél kaptam +2 pr-t. Egyszerűen még nem tudtam olyat csinálni, hogy büntibe vágjon. Csak valami saját oldalon lévő trükköt büntethet 0-val, hiszen arról elvileg nem tehetek, ha egy nagyon “gonosz” lap linkel. Pl. más tartalom a látogatónak ,mint a robotnak. De még css trükköd sem olyan (ha erre gondoltál). Jahh és igen, az meg tuti, hogy a google be les az User-agent: * Disallow: / mögé. Kipróbáltam: egy-két oldalamat letiltottam és CSAK oda tettem ki egy 3. oldalra mutató linket. Sehol máshol nem volt egyetlen darab link sem és mégis megtalálta + kapott pr-t is. Titokban azokat a linkeket is értékeli..

 8. Posted 2007 January 10 at 12:59 pm | Permalink

  Nem tudom, biztosan magas a Ludas Matyi konstansom. Lehet, hogy nem is büntet, csak irígy és nem mutatja meg a valós PR-t. Októberben kitéptem a hajam, ez látszik a két parabolás hajtalanságomon 🙂

  Az elmúlt pár napban a fájdalom küszöböm meg nagyon megemelkedett, így a diggpagerank eszközével tapasztalt jelenség alig bosszantott. Ez van.

  Már akartam kérdezni, hogy minek köszönhető a visszatérésed? Ezer éve nem írtál. 🙁

 9. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 1:10 pm | Permalink

  Az almúlt 4 munkanapot a vámudvarban csücsülve töltöttem. Olyan gyors nálunk az ügyintézés, hogy ausztriában ugyan ez fél óráig tartott. Előtte, meg éjt nappallá téve csináltam a pagerank.g-easy-t. Igaz, hogy egy “előre” elkészitett script volt, de kb a felénél megunhatta a készítője, mert a telepítés után szinte semmi sem működött, kezdve, hogy se regisztrálni nem lehetett, meg a rendeltését és a statisztikát sem mérte, nekem kellett levédeni az admin oldalt stb.. Szal a vázon kívül szinte mindent át kellett írni (ráadásul fizetős script volt).

 10. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 1:11 pm | Permalink

  Na mi a gond? Valami nem jó a süti kezelésnél.. Most a gépemen, vagy a lapodon?

 11. Posted 2007 January 10 at 1:18 pm | Permalink

  Kommented elejét megigazítottam, mert nem az év viccére voltam kíváncsi 🙂 Mások érzésein röhögni meg nem a legszebb dolog, pláne, ha az enyémről van szó.

 12. G-easy
  Posted 2007 January 10 at 1:42 pm | Permalink

  Jajj már, mindig elfelejtem, hogy ez a “címzettnek” nem vicces. Ezt majd te is kinövöd 😀 én is átestem rajta.. Nem hallgatsz túl sok 4/4-et? 😀

 13. Posted 2007 January 10 at 1:49 pm | Permalink

  Imádom a pontos ráülős basszusokat. Aligha tehetek róla. De már én is öregszem. 😀