posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Nagy öröm ért ma reggel. Igazából régóta próbálkozgatok a forgalom generáláson, és most úgy tűnik jó úton haladok.

Általános katalógusokkal az Interneten Dunát lehet rekeszteni. Viszont a specifikus, úgy nevezett niche katalógusokból még nincsen annyira sok. A linkfelhő versenyen eddig elért eredményeimen felbuzdulva kiléptem a nemzetközi piacra. Nincsen felsőfokú vizsgám angol nyelvből, de azért megértetem magam valahogy.

Összehoztam egy seo directory-t, felhasználva Péter barátom designer képességeit. Internetes hirdetésre sosem költöttem egy forintot sem, így most is az ingyenesen megszerezhető linkekre és a keresőkre építettem. Két darab két szavas kifejezést vettem célba, és sikerült egy egész normális -kicsit hosszú- domaint regisztrálni. Az egyik kifejezésre 23 800 000, míg a másikra 58 800 000 találat van a gugli indexben.

A katalógus domainjét január 4-én jegyeztettem be. A második kulcsszóra mára virradólag a 90-ik helyre kerültem, a tegnapi 254.-ik és a tegnapelőtti 350.-ik pozíció után. Ha ezzel bejutok az első 30-ba számításaim szerint meg lesz az első ezres látogatottságom. És még akkor ott van a másik kifejezés is.

Már nem nagyon lesz más dolgom, mint kiképeznem magam adsense tárgyból, és diszkrét hirdetőfelületetté transzformálni a katalógusomat.

Jővő héten terveim szerint útjára indítom a következő niche oldalam. Ott csak 66 900 000 találattal kell versenyeznem. Abban bízom, hogy a designerek nem a legjobbak a seo vonatkozásában.

A linkfelhő legyen veletek!

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: SEO niche

This thing has 3 Comments

 1. Csicso
  Posted 2007 January 21 at 12:33 pm | Permalink

  Mi a címük? Egyébként globalwarming awareness2007 tárgykörben léptél valamit? Én tudás- és időhiány miatt nem indultam, pedig biztos izgalmas lenne megnézni, hogy a nemzetközi mezőnyben benne lennék-e az első.. 1000 🙂 találat között. 🙂 Én már benne vagyok az AdSense dologban egy ideje, és magyar piacon is elég szép bevételre tettem szert, a külföldi oldalakat majd talán nyáron fogom elkezdeni, ha lesz időm.

 2. Posted 2007 January 21 at 1:10 pm | Permalink

  A világkupán nem indulok. Majd talán jövőre. Nem akarom favorizálni a linkfelhős versenyt, de ennél nyakatekertebb kifejezést keresve sem találtam volna. Nem tudom, hogyan lehet élvezhető oldalakat optimalizálni erre a kifejezésre.

  A címeket meg idővel elárulom, bár szerintem a yahoo-ból előbb rá fogsz jönni 😀

 3. jozsoo
  Posted 2007 January 22 at 10:10 pm | Permalink

  “Bagi Zoltán marketing” kifejezésre 6. vagyok a Google-ban. 🙂 Tök jó, nem?