posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Tegnap nézegettem a web statisztikámat a gugli szuper statisztikai oldalán, és képzeld, mit olvastam. uni-miskolc.hu. Kicsit ledöbbentem, Miskolcon még sosem jártam.

Aztán kiderítettem, hogyis van ez a dolog. Történt úgy körülbelül egy héttel előtt, hogy Csetneki Sándor meglátogatta blogomat és ezt a linkfelhő bejegyzést hagyta maga után.

Szóval fellátogattam az oldalát, ahol meglepően elismerően nyilatkozott blogomról. Egy picit meg is hatódtam, de tényleg. Gondolkodtam sokat, hogyan hálálhatnám meg Neki elismerő szavait, és jó szokás szerint meg is lett a megoldás. Az egyik karéjozott huszáromnak adtam parancsot. El is vitte neki a linkfelhő linket azon nyomban.

Remélem, észre fogja majd venni pár napon belül a hatását!

Sándor, még egyszer köszönöm, további jó linkfelhő versenyzést kívánok! Nagyon szimpatikus versenyző vagy, és ez a link már nem nofollow;)

u.i.: feltérképeztem Patai Úr oldalának linkfelhőjét és azt a megállapítást kellett hoznom, hogy Ő nagyon nem bízza a véletlenre győzelmét. Mennyiségben nagyon ott van.

Mindezek értelmében számomra ezidáig még ismeretlen, újszerű optimalizálási technikák használata vált szükségessé. Az eredményről szerintem egy héten belül fogok tudni beszámolni.

Még valami: ha van időd, kukkantsd meg szuper menüpontjaimat, szerintem élvezni fogod!

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Linkfelhőm újdonságai

This thing has 20 Comments

 1. Csicso
  Posted 2006 December 17 at 1:44 pm | Permalink

  Grat, nálam már 3. vagy. Most mondom, hogy eddig, és ne tovább! 🙂 Mindketten megyünk nyaralni, egyezzünk ki egy döntetlenben. 😀

 2. Posted 2006 December 17 at 3:41 pm | Permalink

  Eléggé érdekes jelenségre hívtad fel a figyelmemet. A versenykiírók oldalán 5.-ik vagyok, de a kötelező ma reggeli SERP vizsgálatkor én 4-iknek láttam az oldalt.

  Most viszont tényleg 3.-ik vagyok. Lehet megtaláltam egy friss adatokkal dolgozó DC-t. Az a baj, hogy nincs meg az IP-je.

  Csicsó viszont nem sok jó hírem van számodra. Most jöttem haza Fehérvárról -karácsonyi ajándék gyűjtés- és egész úton agyaltam, hogyan nyomjalak le Titeket. Korábban már beszéltem a kínaiakról. Bukott ügynek tűnt, de lehet sikerül a lobbi. Ha örülni fogok, akkor igen sok puskaporom lesz.

  Egy kisebb hordót már bevetettem pár nappal ezelőtt -nem is volt olyan kicsi:)- szerintem ez érződik most. Nem csodálkoznék, ha pár nap múlva csúcson lennék, mert a karéjozás is jól sikerült, meg várom újraindexelésre a gugli pókot. Ezúttal készítettem nekik richtofitot, mert tuti izomlázuk lesz mire végigscannelnek:)

  Ja épp el akartam újságolni, hogy feltűnt a fanclub webmestere, de már látom, hogy Te is találkoztál Vele Harzolnál. Jó fej lehet egyébként a tag, de tényleg, van önkritikája:

  “december 5.-én már tudtatok az oldalamról. sztem akkor még meg sem volt ×D amúgy télleg, a Google 2 napja indexelt le, nem vagytok semmik :)”.

  Nameg az utolsó, amit írni akarok, hogy a bdk oldalaktól kicsit parázok, elég sok oldallal játszik. Még simán odaérhet, más kérdés, hogy pár oldala simán eltűntethető lenne spam reporttal.

 3. Csicso
  Posted 2006 December 17 at 4:24 pm | Permalink

  Szerintem az a puskaporos hordó az az én linkelésem volt. 🙂 Azt azért vedd figyelembe, hogy az enyém az “ősoldal”, meg a linkfelho.info is elég régi. Tehát, lehet hogy a Google úgy veszi, hogy mi találtuk ki ezt a terméket/filmet/szoftvert/hypeot, és mi vagyunk a hivatalos oldal, a többiek csak másolnak. Na jó, szerintem ilyen nincs.. 🙂 Igen, azt látom, hogy bdk-nak ipari mennyíségű oldala van. De én inkább egyre (na jó, max 2-3-ra) fordítok figyelmet, az többet ér. Úgy látom, hogy ő a pillangószív versenyen sincs dobogón, pedig oda több, mint egy tucat oldalt nevezett.

 4. Posted 2006 December 17 at 4:32 pm | Permalink

  Csicso, biztosíthatlak a hordó nem a Te oldaladon robbant fel, hanem egy fórumon. 🙂 Utólag visszagondolva örülök a mi kis linkcserénknek, de ezért szóltam jó előre, hogy eljöhet még az az idő, hogy ebből valamelyikünk kihátrálna. Ha ez a pillanat akármikor eljön a Te életedben, tényleg ne habozz szólni. Én sem teszek másként.

  A Ti oldalaitok tényleg régebbiek, ami azt illeti a versenykiírást nem is én találtam meg, hanem úgy szóltak róla. Szóval a linképítésben is van némi lemaradásom, de korrigálok mindent a maga idejében -na igen ez itt a megtévesztés helye volt :).

  Remélem, bdk nem lesz komoly veszély, de azért sasolom Őt, mert elég sok oldala van -szerintem ideje is van bőven. Ha én ennyi oldalt tudnék mahinálni, nem fájna a fejem a kínaik miatt :).

 5. jozsoo
  Posted 2006 December 17 at 5:49 pm | Permalink

  Szerintem nagyon rossz úton jártok a gondolataitokkal. Elfelejtettétek, hogy én voltam az első akivel linket cseréltetek! án hoztam meg a szerencséteket… azért remélem az én oldalaim és érzik majd, hogy rálinkeltek 🙂

 6. Posted 2006 December 17 at 6:07 pm | Permalink

  Kedves Jozsoo én linkcserére nem igazán emlékszem, csak arra, hogy adtam Neked egy linket, ami nem kimondottan a linkfelhő szóra van kigyúrva 🙂

  Te rálinkeltél az oldalamra, és nem szóltál?

 7. jozsoo
  Posted 2006 December 17 at 6:54 pm | Permalink

  A szabályos linkcsere Csicsóval történt.
  Neked csak a szerencsédet hoztam meg azzal, hogy adtál nekem egy “nem kimondottan a linkfelhő szóra van kigyúrva” linket. De nem vagyok semmi rossz elrontója. 🙂

 8. Posted 2006 December 17 at 7:57 pm | Permalink

  Bocs az undokságért kicsit nagy most a nyomás rajtam, kedden gépek üzemtana vizsgám lesz, meg nő a bölcsesség fogam is. Cicám is leszúrt, hogy nem értem Csicsó poénjait. Pedig tutira jó arcok vagytok mindketten, nameg ,ég kommentáltok is 🙂
  Kicsit lazítanom kellene 🙂

  Végülis működik a dolog, nem állíthatom, hogy nem hoztál nekem szerencsét!

  Kár, hogy nem tudok arcot párosítani a neveitekhez, Internet átka 🙁

 9. jozsoo
  Posted 2006 December 18 at 8:18 am | Permalink

  Igaza van Cicádnak, lazíts!
  Lehet hogy ő előbb kihelyezne egy linket a főoldalára.
  Ha nem tudod a neveket az arcokkal párosítani, akkor az csak azért lehet, mert nem látogattad még meg a jozsoo_linkfelho. blogter.hu szuperoldalt!

 10. Posted 2006 December 18 at 8:24 am | Permalink

  Talán Te lennél a sok üveg mögött halántékát stimuláló Úr?

 11. jozsoo
  Posted 2006 December 18 at 12:26 pm | Permalink

  Ha Úr, akkor én. 🙂
  Sőt a Mikulás is. De hogy fogok beöltözni Karácsonykor?

 12. Posted 2006 December 18 at 12:38 pm | Permalink

  Akkor kedves Jozsoo nagyon udvariatlan voltam, amikor letegeztelek 🙂 Azért remélem nem haragszol érte. Az a véleményem linkcseréből lassan e-book-ot készíthetnél 🙂 ügyesen álcázod magad amatőrnek.

  Néztem a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületenek a honlapját. Gondolom Te vagy a webmester, ez egy elég derék dolog Tőled! Remélem egyszer én is belevágok, valami hasonlóan kedves dologba

 13. jozsoo
  Posted 2006 December 18 at 9:37 pm | Permalink

  Megnyugtatlak, tényleg amatőr vagyok. egy hónapja azt se tudtam, mi az hogy SEO, PageRank, Backlinks…
  Most már tudom, de nem sokra megyek vele. 🙁
  Örülök, hogy nem csak én nézem a te lapodat!

 14. Posted 2006 December 18 at 9:44 pm | Permalink

  Akkor, honnan jött az ötlet, hogy Te is versenyezz?
  Mindenesetre, szerintem többek nevében mondhatom, hogy Jozsoo nélkül sokkal szegényesebb lenne a verseny. 🙂

  Hányadik vagy jelenleg?
  Megtiszteltetésnek venném ha adhatnék a legjobban szereplő oldaladnak egy blogroll linket.

 15. jozsoo
  Posted 2006 December 19 at 12:42 pm | Permalink

  Ugy néz ki, hogy a jozsoo_linkfelho.blogter.hu a legstabilabb az első 100-ban, az 50. körül tanyázik. Az a baj, hogy csak hetente látogat meg a Gugli…
  Megelőlegezem neked és teszek egy linket rólad az oldalamra. 🙂
  Szerintem a Nagycsaládosok honlapjához keresgéltem modulokat Joomlában, amikor a versenykiírást láttam valamelyik lekérdezésnél.
  Garulálok az előretörésedhez! Te már nem tudsz annyi helyezést javítani, amennyit én szeretnék!

 16. Posted 2006 December 19 at 12:50 pm | Permalink

  Blogrollomba a linked 🙂 Láttam, hogy több oldalt is hadrendbe állítottál a verseny kedvéért. Próbáld meg ezeket az oldalad mögé állítani. Amivel fel szeretnél jönni, azzal ne linkelj a többire, de a többivel meg mutass a befutód felé. Ezeket a linkeket akár teheted vastagított formátumba is, sőt szerintem használni fog 🙂

 17. jozsoo
  Posted 2006 December 19 at 1:56 pm | Permalink

  Szóval ha fel szeretnék jönni ne linkeljek rád? 😀

 18. Posted 2006 December 19 at 2:03 pm | Permalink

  Na ezt a butaságot melyik üzenetemből olvastad ki? 🙂

 19. Csicso
  Posted 2006 December 21 at 2:39 am | Permalink

  Igen, nekem nagyon összetett poénjaim vannak, nehéz megérteni.. 🙂 Figy, ha nem tudsz hozzám arcot párosítani, keress rám iwiw-en, és láthatsz egy sötét, béna képet rólam. Régem volt fenn vagy 26 képem, de már leszedtem őket, és most már csak ez az 1 van. Én már tudok hozzád szerencsére, ugyanis van rólad a rólam (haha) menüpontban, amit múltkor sikeresen felfedeztem.

 20. Posted 2006 December 21 at 7:44 am | Permalink

  Hohóó Csicso látlak! Nincsen informatikus arcod, inkább könyvtáros sem 🙂

  Nagyon hasonlítasz az egyik barátomra, bár nem tudom te hány centi vagy, Ő nem magas.

  Ahogy így jobban megnézem a fotómat, elég kész fejem van rajta, nincs ez másképp az életben sem 🙂