posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Elég sok hibát elkövettem, úgy érzem. Nem csak érzem, hanem látom is, amikor a linkfelhő szóra rákeresek a gugliban -nem a com-os ra gondolok, mert ott minden rendben van.
Túlzásba vittem a blog csinosítgatást, olyannyira, hogy nem vettem észre, de a kimenő linkek száma meghaladta a tolerálható mennyiséget. Több, mint száz link volt az oldalon.

Nem vagyok egészen biztos benne, de szerintem 70% valószínűséggel ennek tulajdonítható a blogom zuhanása. Tegnap 15 perc alatt átszabtam a dolgot, és kicsit lebutítottam a megjelenítendő tartalmat.

Mindenhol azt olvasom, hogy ne a keresőknek, hanem a látogatóknak készítsük oldalainkat. Én most megszegtem ezt. Talán így még az indexbe is visszakerül az oldal.

Eszembe jutott egy nagyon okos ember mondata, amely szerint, nem a nagy hal eszi meg a kicsit, hanem a gyors a lassút.

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Linkfelhő szabászat

This thing has 5 Comments

 1. Csicso
  Posted 2007 January 7 at 9:56 pm | Permalink

  Tényleg nem szándékom minden bejegyzést kommentálni, de nem hiszem, hogy zavar. 🙂 De előszőr is köszi a jókivánságokat az “egyik másik” blogomhoz. Majd igyekszem. 🙂 Kikerült a blogod az indexből? Nálam nem , vagy csak lehet, hogy más datacentert néztem. Hát ja, ez a látogatóknak készítsünk oldalt dolog is egy szép mondás. Szerintem tök izgalmas ez a SEO, rengeteg ilyen jelmondata van, meg sok szakirodalom róla, melyek némelyike ellentmond egymásnak. Úgy érzem magam, mintha tényleg valami tudós lennék, és tevékenykednék pl. matematikusként, és olvasnám a szakirodalmat, stb, nagyon élvezem. 🙂

 2. Posted 2007 January 8 at 8:17 am | Permalink

  Örülök, ha kommentelsz. Így legalább van mit olvasgatnom 🙂

  Nagyon jó ötlet volt a másik blog, szerintem nagyszerű dolog Magyarország hírességeinek népszerűsítése. A Gera videó némelyik pillanatában meg teljesen libabőrös lettem.

  Alapvetően azzal a koncepcióval indultam harcba, hogy olyan bloggal tudok nyerni, amit szívesen olvas egy átlagos internetező is. Hiszen jó méllyen bejárja az oldalt, és ezáltal napról- napra feljebb kerülök. Működött egy darabig, aztán ellustultam 🙁

  A keresőblogban pedig pontosan 0,4%-os a kulcsszósűrűség, megszámoltam, de még Patai Úr hozzászólását megelőzően. 🙂

 3. jozsoo
  Posted 2007 January 8 at 12:11 pm | Permalink

  Adjátok csak közre a tapasztalataitokat, hogy tanulhassunk belőle. 🙂
  Szerintem a megállapítások normális körülmények közötti helyzetre vonatkoznak, és hosszu távon. Itt a helyzet sem normális, de idő sincs már sok. Nem hiszem, hogy a versenytársaknak olyan nagyon olvasmányos blogjaik lennének (mindegyiket nem olvastam még). Persze azért az jó érzés, ha írnak az ember blogjába…

 4. Posted 2007 January 8 at 12:16 pm | Permalink

  Kedves Jozsoo!
  Azt hiszem rávilágítottál a lényegre, jó ha a látogatók írkálnak. Szeretek kommunikálni.

  A tudás, meg megosztással növekszik.

 5. jozsoo
  Posted 2007 January 8 at 4:53 pm | Permalink

  Azt a try.hu-s dolgot nem igazán értem, most előzött meg (nem téged, engem).