posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Tegnap G-easy írt egy kommentet, amiben egy elég érdekes dolgot vázolt fel. Sajnos megkért, hogy töröljem, de egy pici részt azért bátorkodok most átfogalmazva leírni, szerintem nem ez volt üzenetének a kritikus része.

Azt írta, hogy vannak nagyon “szuper”=szemétláda oldalak , akik mindenféle trükkös átirányítással dolgozva védik ki azt a lehetőséget, hogy az oldalukról a látogató visszaléphessen a google találati listájára -a visszalépés az oldal relevanciáját kérdőjelezi meg az adott szóra, és hát visszaeséssel büntetendő.

Sok trükköt próbáltam meg én is kitalálni, de ez nagyon jó ötlet egyébként. De ETIKÁTLAN, ezért kerülendő, de tényleg. 301-es redirect a fekete kalap alatt. nagyon nem szép dolog.

Sőt van aki, más oldal PR-ját lopkodja. Ha gyanús Nektek valamelyik oldal itt egy szupi eszköz, amivel lefülelhetőek a PR lopások.

Bevallom én is próbáltam kijátszani a versenytársakat, és becsapni a google-t, de ez már elég régen volt.

Az én technikám az volt, hogy szépen egy kulcsszó felhőt elrejtettem valahol a , majd css-be adtam a stílusnak egy láthatóság:rejtett attríbútomot. Sőt, hogy tutira jól érezzem magam -zavart hogy az attribútom a pókok szeme előtt van, és nem tudtam a gugli mikor pöccen be- a robots.txt-ben kitiltottam a robotokat a stílusokat tartalmazó mappámból.

Szorongós típusoknak nem ajánlom a csalást, nemcsak a guglinak nyílhat ki a szeme, hanem a versenytársak bizalmára építeni nem a legtutibb dolog.

Én fel szoktam térképezni a csalókat, nem jelentem fel soha, de mindig jó tudni egy versenybe ki-kit akar átverni.

Ez a post leginkább arra íródott, hogy persze tartalmazza a linkfelhő szót, és, hogy megbeszéljük ki milyen csalásokkal találkozott. Remélem benne lesztek 🙂

Láttam Csicsot az iwiw-en és Jozsoo már a 30-ik!! Szóval a linkfelhő legyen veletek!

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Fekete kalapos linkfelhők

This thing has 2 Comments

  1. G-easy
    Posted 2006 December 21 at 4:05 pm | Permalink

    Ezt már ismeri a gugli.. Nekem is volt úgy, hogy bejegyeztem egy domaint (csak lefoglaltam) és ameddig nem volt hozzá tárhelyem ráirányítottam egy másik lapomra (keret nélkül persze). Így ahogy az megkapta a pr-t kapta vele az is amit ráirányítottam. Viszont amint lett tárhely és oda mutatott, szépen el is tünt a köv. frissítésnél. A találati listában is messze hátul volt és nem is adott át semmit az új lapnak.. Különben így műkszik a legtöbb toplista is (aardvark). Mindenkinek kioszt egy url-t, fut egy fél évet aztán szépen meszüntetik a toplistát és minden bejövő-kimenő url-t átirányítanak egy oldara.. És már is 100-nak lopták el egyszerre a pr-jét. De már nem mennek ezzel semmire.. Különben a try.hu egy ilyet is rejt magában.. Irányítsd keret nélkül az xy.try.hu-t a google.com-ra és fél éven belül van egy 10 pr-es oldalad. Hajrá..

  2. G-easy
    Posted 2006 December 21 at 5:26 pm | Permalink

    mhm, az előbb átszaldtam rajta, most viszont fentakadtam.. annyi javítást hozzátennék, hogy nem “nagyon szuper oldalak”-nak jelöltem azokat az oldalakat, hanem “szemétládának”. Nem pozitívnak értettem ezt a kifejezést. Utálom amikor géppuskáznom kell a back gombot, hogy vissza tudjak lépni.