posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Hát, vannak itt érdekes dolgok kérem. Tegnap azon törtem a fejem, felhagyok ezzel a történettel, hát nagyon rossz ötlet lett volna, hiszen az indexbe való visszatérést új tények követték. Persze a tényeknek mindig vannak előzményei, hát lessük meg előtte azokat.

Az eltűnés-visszakerülés kálváriáját már ismertettem. A két esemény között azonban történt valami. Kajtattam a neten statikus url-ek után a szuper blogomhoz. Hát meg is találtam, persze nem mintha jó helyen kerestem volna:) A word press motor statikus linket generáló plugin-jét az admin felületen kell keresni. Úgy hívják permalink. Nagyon kifejező szó.

Visszatérve a linkfelhőre nagy meglepetésemre szolgált, hogy a google indexe látogatókat generált számomra. Az akkori ismereteim alapján a százhoz közel tanyázott a blogom. Így hát érthetetlen volt a dolog, de most rájöttem mi a helyzet.

Zárójeles megjegyzés:
[Persze ezeket a látogatókat sem a jó szándék vezette az oldalamra, nagy valószínűséggel előttük van az oldalam, és azzal tisztában vannak, hogyan kell lekarmolni az embert. Hiába Magyarország a hiénák országa, és hát ez egy magyar verseny.]

A linkfelhő blogom a következő helyezésekkel bír:

A linkfelhő takarja el az eget című bődületesen magas reptű postom a google.com 32.-ik helyezetje, míg a linkfelhőkbe ágyazott bemutatkozó oldalama 33.-ik helyezett. Persze a linkek az indexben még nem az új statikusak, hanem az óldszkúl php-sok. Nem baj, ha a bíró jön, remélem, észbekap és frissíti adatait.

Najó, de ez ugye csak a comos gogli, és hol vagyok a magyar bíró oldalán? Hát ott annyira azért nem fényes a helyzet. A főoldalam maradt a 75.-ik. Nem gáz, az álcaoldalam nagyot fog dobni a történeten, én egészen biztos vagyok benne. Jó, jó, amatőr versenyző lennék, de kombinálásban igen sirály vagyok:) Ami azt illeti, nemzetközi szövetséget is alapítottunk, hiszen minden lehetőséget ki kell aknáznom. A nem macskajancsi ellenfeleim is egészen biztosan ezt teszik.

Egy dolog biztos, szegény google nem igazán értheti ezt az egész történetet, de nem baj, megérdemli, dolgoztassuk csak meg rendesen a bírót, úgyis mindenki azt mondja, hogy el van lustulva. Hát én is azt mondom, Google te nagyon lusta egy dolog vagy.

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Linkfelhőkkel tele zsúfolt Internet

This thing has 10 Comments

 1. Sepiroth
  Posted 2006 December 3 at 12:33 pm | Permalink

  hmm nem is rosz 😀

 2. kattancs
  Posted 2006 December 4 at 9:24 am | Permalink

  Nem félsz, hogy a Google bemérgesedik, mert negatív jelzőkkel illeted? 🙂
  Szerintem inkább becézgetned kellene, hogy előrébb nyomjon linkfelhő ügyben. 😉

 3. Posted 2006 December 4 at 4:34 pm | Permalink

  Kedves Sepiroth!

  Nagyon köszönöm az dícséretet, ha annak vehetem. Kicsit meglep, hogy látsz benne fantáziát, de ez bizonyítja, hogy lehet a Netezőknek és keresőknek egyaránt érdekes oldalt üzemeltetni.:)

  Még valami kedves Sepiroth. Harzol blogján Téged robotnak tartanak, mivel engem meggyőztek linkvesztett lettél. Robotoknak nem jár link;) Remélem megérted, hogy csak értelmes, egyedi hozzászólások esetén nyílik lehetőséged spammolni a blogomat.

 4. Posted 2006 December 4 at 4:37 pm | Permalink

  Kedves Kattancs!

  A Google napról napra tréfálkozik velem, aligha bánhatnék vele másképp. Máskülönben úgy gondolom nem viszem túlzásba az ügyet, hiszen még linkfelhő ódát is írtam blogom újraindexelésének tiszteletére;)

 5. kattancs
  Posted 2006 December 5 at 2:49 pm | Permalink

  Google ódát kellett volna. 😉

 6. Posted 2006 December 8 at 9:30 am | Permalink

  Gratulálok az oldaladhoz!
  A link izé verseny legfontosabb eredményének tartom jelen pillanatban, hogy a hozzám hasonló amatőrök, akik eddig nem is hallottak a keresőoptimalizálásról, a versenyzők bejegyzése, tapasztalatainak olvasása révén rendkívül hasznos ismereteket szerezhetnek.

 7. Posted 2006 December 8 at 10:05 am | Permalink

  Kedves Jozsoo!

  Nagy örülök, hogy tetszik az oldal és, hogy még hasznosnak is találod, azonban sajnos a linkedet el kellett távolítanom. Nem személyeskedés, de versenytársaknak linket sajnos nem adhatok. Azonban nagyon jó szerncsét kívánok neked.

  ui. Én is amatőr vagyok;)

 8. Posted 2006 December 8 at 3:04 pm | Permalink

  Hát elég barátságtalan lépés eltávolítani a linkemet. 🙂

  Azért az olyan jó érzés, hogy én azt hiszem, hogy én vagyok a százvalahányadik senki, te pedig versenytársnak nevezel!

  Az első helyezett nem távolítja el a linkemet, ő nem fél!

 9. Posted 2006 December 8 at 6:02 pm | Permalink

  Az a rohadt lelkiismeretfurdalás képzeld el addig gyötört, amíg visszaraktam a linkeket és még összehoztam Neked ezt az extra linkfelhő linket is. Remélem már nem utálsz annyira;)

 10. jozsoo
  Posted 2006 December 10 at 3:41 pm | Permalink

  Azt hittem csak a Google nem vesz komolyan, de ezek szerint te sem, ha kitetted a linkemet…
  Azért kösz!Egyáltalán nem utáltalak.