posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Tegnap utaztam egy nagyot. Budapesten jártam, a nagy magyar fővárosban. Az ott tartozkodásommal semmi gond nem volt, azt leszámítva, hogy találkoztam életem első olyan csaptelepével, amiből nem voltam képes vizet facsarni. Biztosan Ti is jártatok már így (remélem nem csak én vagyok ennyire béna).

Elindultam Veszprém felé vonattal 1545 kor. Persze nem ennyire egyszerű a történet, mert a vonat, amire felültem csak Fehérvárig vitt, és ráadásul személy is volt. Érkezésem Fehérvárra 1715-kor történt. (menetidő 90 perc)

Miután az aluljáróban lévő menetrend alapján nem sikerült megfelelő vonatot kiválasztanom továbbutazásomhoz, így odaballagtam az információs pulthoz (valahogy megéreztem, hogy nagyon ráérek).

A kedves hölgy miután megírt és elküldött egy sms-t, hajlandó volt velem is szóbaállni. Közölte velem, hogy 1812-kor választhatok egy IC-t, de ha van kedvem megvárhatom a 1842-es személyt. Szinte alig tudtam elég udvariasan megköszönni az információt.

1725-kor telefonáltam Agent P-nek, aki már lassan 2 hónapja fehérvári lakos. Wapon lenyomozta, hogy 1805-kor indul egy busz Veszprémbe. Azt is mondta, hogy ha háttal állok a vasútpályaudvarnak akkor az egyeneshez képest kicsit balra kell mennem. Igazából azt is mondta ne menjek, hanem nagyon szaporázzam a lépteimet.

Szót fogadtam és szaporáztam. 4 útbaigazítással 1758-ra megérkeztem a teljesen új helyre telepített pályaudvarra. Busszal utazni nekem nem a legtutibb módszer, és erre csak akkor ébredtem ismét rá, amikor már előttem egy felszálló sem maradt, és a hólyagom elkezdett rakoncátlankodni.

Irány az Alba pláza. 1810 re készen voltam, a busz meg lekváros bukta. 1840 a következő indulásának időpontja. Egyébként én eléggé rosszul érzem magam a buszokon. Nagyon bezártnak, helyhezkötöttnek érzem magam.

Nem volt jobb ötletem, így visszatűztem a vasútpályaudvarra a helyi 36-os járattal (hamár a jegy a zsebemben volt).
1842 volt az időpont, amikor elindult a több tonnányi vas. 1947-re érkeztem meg. Nagy szerencse, hogy Agent P legurult elém (családlátogatósdit tartottak kedvesével Veszprémben).

Még jó, hogy volt a hűtőben némi unicum, amely egy linkfelhős nap fáradságait könnyűszerrel múlasztja.

ui. 1947-1545 az 242 perc, ha jól számolok.

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Linkfelhős utazás

This thing has 5 Comments

 1. jozsoo
  Posted 2006 December 30 at 11:36 pm | Permalink

  Drukkolj, hogy 8. legyek reggel!

 2. Posted 2006 December 31 at 9:57 am | Permalink

  Drukkoltam, és ha jól látom a 7.-ik lettél 🙂 Gratulálok!

 3. jozsoo
  Posted 2006 December 31 at 10:50 am | Permalink

  Ahogy vesszük…
  Jeligém: nem félünk “A farkas”-tól.

 4. Posted 2006 December 31 at 11:00 am | Permalink

  Nem is szabad! Keményen kell játszani, és maximum az oldalunkra mutató linkjeinkért kell elnézést kérnünk 🙂

 5. Posted 2007 January 3 at 11:46 am | Permalink

  Ebben a megjegyzésben is szerepeltem!
  Éljek én! Éljen a linkfelhő!

  Agent P.