posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Kedves cégadatbázis üzemeltetők!

Árulják már el nekem, hogy mi abban annyira jó, hogy egy cég hivatalos honlapját már nem lehet megtalálni a sok szeméttől?
Ha már mindenképpen roppant relevánsnak érzik az oldalukat a Magyarországon működő vállalkozások neveire legalább egy nyomorult linket tennének ki az oldalra, mert akkor talán lenne valami értelme is az őrült erőlködésnek.

Pillanatnyi csalódottságomat ezen a szuper hasznos oldalak váltották ki, de a lista sokkal hosszabb:

 • eucegadatbazis.hu
 • cegbongeszo.hu
 • weblaptudakozo.hu
 • cegmatrix.hu
 • eucegadatbazis.hu

Akkor legyen némi dícséret is. Köszönöm, hogy legalább a telefonszámot megjelenítik néhol. Majd felhívom a céget, hogy megkérdezzem a honlapuk címét.

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Sokat kérek?

This thing has 5 Comments

 1. Posted 2008 November 3 at 9:27 am | Permalink

  Szia!

  Üzemeltettem én is egy adatbázis oldalt, lovardákról. Nem egy olyan lovarda volt, akiknél 0 volt a SEO. Ilyen esetben szerintem érthető, hogy az én oldalam volt az első az adott lovarda nevére a Googleban.

  Szerintem minden cégnek kellene annyit adnia SEO-ra, hogy legalább a asaját nevükre elsők legyenek a G-ben.

  Ádám

 2. Bagi Zoltán
  Posted 2008 November 3 at 10:03 am | Permalink

  Ádám, köszönöm a hozzászólásodat!
  Gondolom az oldaladon lehetővé teszed a keresett oldalra való átjutást. Nem kétséges, hogy sok cég elhanyagolja az online marketing eme aspektusát, de azért az, hogy már aldomaneket optimalizálnak a cégnévre na az azért már sok.

 3. Posted 2008 November 3 at 3:16 pm | Permalink

  Amikor még én üzemeltettem, akkor nem tettem lehetővé, úgy kerestem meg a lovardákat (e-mail, fax, telefon, posta), hogy a weboldalukról gyűjtöttem össze a bemutatkozásukhoz való információt. Ehhez járultak hozzá, aki külön kérte, annak linkeltem az oldalát. Egyébként minden információ fent volt az oldalon róluk, így szükségtelen is volt az oldalukra való átlinkelés, aki meg frissítést szeretett volna, szólt.

  De az tényleg durva, amikor olyan oldalon találom meg az adataimat, amihez nem járultam hozzá… Előfordult már párszor.

  Ja, más. Munkahelyen vagyok, 1024*768, Internet Explorer. Már máskor is szerettem volna szólni. A post lejjebb kezdődik. Amíg van a jobb oldali menüd, addig üres a post helye, és a jobb oldali menük alatt kezdődik bal oldalon a post.

 4. Bagi Zoltán
  Posted 2008 November 3 at 3:44 pm | Permalink

  Köszi hogy szóltál. Most megnéztem ie7-tel nálam rendben minden leszámítva a pici csúszkát. Pár hónapon belül költözik innen minden el, valószínűleg egy normálisabb domain alá egy másik szerverre, akkor meg újraszabok majd mindent, szóval a bugvadászatba majd inkább akkor ásom bele magam.

 5. SzG
  Posted 2008 November 9 at 7:51 pm | Permalink

  A cégböngésző tényleg durva az aldomain -jeivel 🙂

  Viszont tény, hogy ezt a műfajt is lehet(ne) igényesen és színvonalasan művelni, mert nem hiszem, hogy szüksége van minden redőnyösnek és ablakmosónak saját weboldalra, de illik viszont minden iparosnak megjelenni a weben egy igényesen kialakított és jól optimalizált környezetben.