posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

..és nem Yahoo Slurp.

Sajnálattal kellett ma felismernem, hogy a reversedns.php fájl nem validálta a Yahoo! robotot, hiszen a nevét rosszul szerkesztettem be, a ! jel elmaradt.

A helyes user agent vizsgáló feltétel így néz ki

if(strstr($ua, ‘msnbot’) || stristr($ua, ‘Googlebot’) || stristr($ua, ‘Yahoo! Slurp’))

Nem röhögtem hangosan, amikor megláttam a Yahoo!-ban egy proxy linket, most már legalább tudom az okát.
Javítottam a WordPress plugint és a többi blogon található szkriptet, így azokat már helyes formában lehet letölteni.

Terveim szerint hétvégén sikerül beszerelnem egy letöltésvezérlőt, mert új csomag lesz elérhető.

A tévedésért elnézéseteket kérem!

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Mert Yahoo! Slurp a neve..

This thing has 7 Comments

 1. none
  Posted 2008 January 9 at 11:12 am | Permalink

  Jelentem javítottam magamnál a hibát. Köszi!

 2. Bagi Zoltán
  Posted 2008 January 9 at 1:23 pm | Permalink

  Még egyszer bocs a bénázásért. Szerencsére ez a phpstat. amit beépítettem a directoryba, legalább user agentekben erős:)

  None, szerintem te csípni fogod az új csomagot..

 3. none
  Posted 2008 January 9 at 1:42 pm | Permalink

  Én mindent szeretek ami védelemmel, titkosításal, black hat-al kapcsolatos és egy kicsit legalább illegális! 🙂

  Kíváncsian várom az új csomagot! 🙂

 4. Bagi Zoltán
  Posted 2008 January 9 at 6:02 pm | Permalink

  None, nem tudom, hogy tudtad-e, de mocskos fekete kalapban kezdtem el pár éve. Nem voltam, annyira okos spammer, mint a mostani “művészek”, de azért elég szép eredményeket elértem vele. Egy nap aztán arra ébredtem, hogy eltűnt az oldalam az indexből. Valójában nem kaptak rajta, de ezt akkor nem tudtam így hát riadalmamban mindent legalizáltam, és azóta nem igazán teszek olyat, amit az illegális szóval lehetne illetni. Egy dolog miatt azért megcloakolnám rendesen a googlebotot, de azzal a webmesteri becsületemet kockáztatnám, és a visszakapott PR messze nem ér annyit. Szóval marad a védelem… 🙂

 5. none
  Posted 2008 January 9 at 6:39 pm | Permalink

  Na nem mondom, hogy én annyira fekete kalapos lennék. Az én nézőpontom, hogy az arany középutat kell járni. Próbálom feszegetni a határokat de csak mértékkel. Igazából én nem a googléval próbálok kitolni, hanem a konkurenciával. Ez meg remélhetőleg nem büntetendő. A baj, hogy iszonyatosan kemény a konkurencia amiben próbálkozom, és próbálok minden eszközzel az élre törni. Mindezt úgy próbálom megtenni, hogy ne kapjak büntit.

  A védelem mindíg jól jön, pláne, hogy így akar a konkurencia is velem kitolni. Aki ebben a versenyben egy picit is férre fordítja a fejét, annak hamar vége lesz. Mindig napra késznek kell lenni. Ezek az általad elkészített védelmek ebben nagy segítséget nyújtanak, és az hülye aki ezekkel a védekezési módszerekkel nem él. Minden esetre a robots.txt elrejtése dolgot kiemelném az összes közül. Ez iszonyatosan bejön nekem, és remélhetőleg nem black hat technika. 😉 Inkább csak etikátlan. De mint mondtam minden eszközzel fel kell venni a harcot.

 6. none
  Posted 2008 January 9 at 6:43 pm | Permalink

  Jaaa… a lényeg… és kiderült miért kerültél ki az indexből?

 7. Bagi Zoltán
  Posted 2008 January 9 at 6:53 pm | Permalink

  Az annyira nem is volt lényeges a sztoriban. Hát hivatalos levelet nem kaptam a google mérnökökről, de azt hiszem, hogy túlbütyköltem az oldalt és egy title változtatással érdemeltem ki az eltűnést. Akkor nem vontam párhuzamot a két dolog között, egyből a lesújtó kardra gondoltam, de jobb ez így sokkal….

  A spammer konkurenciáról meg nagyon sokat tudnék mesélni, de ezt el kell fogadni. Ők magukat poziciónálják ezzel mind a spammer, mind a webmester társadalomban, és nem minket. A robots.txt elrejetés szerintem egyáltalán nem etikátlan, sokkal inkább jogos lépés. Pár napja jöttem rá, hogy vannak olyan szerverek, ahol ha nem tiltod a.htaccessben akkor a .htaccess a böngészőben megjelenik a megfelelő URL-re. Két magyar tárhelyesnél is vannak oldalaim és 50% ban engedve volt a dolog…