posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Aki valaha állt már szemben nemzetközi honlap promotálással az tudja, hogy nem is annyira egyszerű dolog egy országhatárral szegélyezett területnek dedikálni egy adott tartalmat. Ebben a posztban igyekszem ezt a témát röviden körüljárni és bemutatni azokat az metodikákat, amelyekkel egy lokális google keresőben szebb eredmények érhetőek el.

Az első és talán legfontosabb faktor a nemzeti domain (TLD) használata. Ha például Olaszország van a célkeresztben igyekezzünk egy it végződésű domainre szert tenni. Bizonyos esetekben ez meglehetősen macerás, és gondolom van olyan ország is, ahol ez lehetetlen.

Nagyon fontos tényező a honlapunk tárhelyét szolgáltató vállalat szerverének IP címe. Ennek ellenőrzésére bátran keressük fel ezt a szuper kis alkalmazást. A tárhelyen kívül, a szolgáltató névszerver földrajzi elhelyezkedése is befolyásoló tényező. Ezt az adatot bármelyik whois szolgáltatótól kinyomzhatjuk.

És még van itt két további dolog.

Az első a linkek, amik szokásuk szerint relevanciát is közvetítenek. Minél több -adott országhoz tartozó- link mutat egy oldalra, annál becsesebb lesz a lokális google szemében.

Az utolsó pedig, a nyelvi meta tag:

meta http-equiv=”language” content=””

Hogy mi kerüljön a két idézőjel közé, azt könnyen felderítheted ezen az oldalon.

Célozz, lőjj, találj!!

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Célozz egy országra