posztok

kommentek
google keresőoptimalizálás
Zoli kísérleti erőlködéseinek laboratóriuma a keresőoptimalizálás és webfejlesztés fáradalmait boncolgatva

Húú nagyon boldog vagyok ma 🙂 Reggel futtatam egy helyezés lekérdezést és nagyon elkerekedett a szemem, amikor megláttam a 2-es számot. Alig tértem magamhoz.

Tegnap megkaptam a Cicámtól a szülinapi ajándékomat, és most ebben ülve gépelem eme sorokat. Igen egy széket kaptam, de nem is akármilyet, ez egy igazi linkfelhőbe emelő fejlesztő szék 🙂
Jozsooról meg láttam egy fotót, így Őt -a leglelkesebb versenyzőt- már el tudom képzelni magam előtt. Igen szimpatikus Úr és úgy látom elég sokat tesz a kaposvári nagycsaládosokért. Hajrá Jozsoo!!

A Page Rank az én szememmel

Most egy kicsit más dologról írnék. Biztosan sokan hallottátok már a Page Rank szót. Nem tudom kinek mit, mond. A PR a honlap internetes elismertség mérőszáma. Tizes skálán méri a gugli, és általában negyedévente frissíti az adatközpontokban lévő értéket. Valójában ez egy élő dolog, tehát ha a google toolbar 0-t jelez a linkfelhő blogomon brózolva, az nem azt jelenti, hogy az oldal Page Rankja 0 lenne.

A Page Rankot sokan leírják, hogy nem veszi figyelembe a google, vagy csak elhanyagolható mértékben, és ezért nem is érdemes vele foglalkozni. Szerintem ez azért nagyon nem igaz. Jelenlegi tudomásom szerint az utolsó sorbarendező faktor a PR. Nem az, amit a toolbar mutat, hanem a találati rangsorhoz hasonlóan, állandóan frissülő adat.

Lehet, hogy igaz az az állítás, hogy a PR nem befolyásolja a találati rangsort, de én úgy gondolom, nagyon sok olyan faktort mér, amelyek igen (pl. domain kora).

Mindezt a maszlagot csak azért vázoltam fel a linkfelhő blogomra, hogy bemutathassam a Google Page Rank saccoló eszközömet (nem én készítettem, bár igazán hátbaveregetném magam, ha ilyeneket tudnék alkotni). Próbáltam a blogba beépíteni, de két óra kűzdelem után passzoltam.

Én elég sokat kattogok rajta, biztos hülyeség meg minden, de legalább egyszer próbáld ki!

A kommenteket meg nagyon várom, vitassuk meg ezt a PR dolgot 🙂

Ha tetszett, amit itt olvastál egy link elhelyezésével segíthetsz a népszerűsítésében.
Egyszerűen másold ki az alábbi kódot, majd illeszd be weblapod forráskódjába.
Így fog kinézni: Linkfelhőm az élre tör

This thing has 20 Comments

 1. Csicso
  Posted 2006 December 19 at 12:08 pm | Permalink

  PageRank.. az egy nagyon spesziális téma .. 🙂 Sajna a PageRank előrejelződ nem működik a linkfelhős oldalammal, úgy látszik, nem szereti az aláhúzásokat. De más oldalakkal megy, és ennek már múltkor is megörültem, mert korábban kb. 3 ilyet próbáltam, és egyik se működött normálisan.

 2. Posted 2006 December 19 at 12:19 pm | Permalink

  Gondolom “unknown cannot determine” felirat jelent meg. Előfordul egyébként újabb oldalak esetén.

  Ezeket a scripteket még időben levadásztam 🙂 már nem nagyon beszerezhetőek.

 3. G-easy
  Posted 2006 December 20 at 12:01 pm | Permalink

  Szép jó napot! Nékem is van egy ilyen scriptem mely az összes iwebtoolt tartalmazza (onnét találtam hozzájuk) de az php-nuke modul.. Viszont ennek a saccolós cuccnak ki tudnám tekerni a nyakát..Az őrületbe kergetett az előző pr frissítés előtt.. Történt ugyanis, hogy hittem neki.. (mondjuk azt nem értettem, hogy miért saccol a jóval kevesebb bl-es oldalnak nagyobb pr-t) Szinte naponta 2x néztem rajta vagy négy oldalam alakulását bizonyos optimalizálások után. És lőn igazság, frissített a google.. Aminek 2-t tippelt 5 lett, aminek 5-öt 1 lett stb… Szal kamu.. Többek között azért is mert ugye az ő nem tudja, hogy egy adott oldalra hányan tünnek el a google-ról és nem térnek vissza órákig.. Amit ugye szintén értékel.. De amúgy is, teljesen mást tippelt.

 4. Posted 2006 December 20 at 12:21 pm | Permalink

  Szia G-easy!

  Az utolsó PR frissítésről én csak habzó szájjal tudnék beszélni, és azt nem szeretném, mert tiszta a monitor 🙂 Számomra egy csapás volt, de biztosan vannak olyanok, akik nagyon örültek neki. 22 indexelt linkre kaptam egy 0-ás PR-t 🙁

  Valóban ez az eszköz csak az értelmes szórakozást szolgálja, meg időnként a lelkesedést hozza vissza egy fáradt nap után.

  Volt az iwebtoolon egy fórum, ott egyébként sokak azt írták, hogy valóban a jövőbe látott a script. Mondjuk a bekövetkezés valószínűsége 50% 🙂

  Viszont ha jól értem, azt írtad, hogy egy oldalon eltöltött látogatási idők, és a bejárási mélység is beleszmolódik a Page Rank-ba. Szerintem ez a faktor csak a helyezést javítja (oldal relevanciájának legfőbb bizonyítékaként), a PR-t szerintem csak közvetve befolyásolja, hiszen ha jó dolgot találsz szavazhatsz leteheted a voksodat az oldalra egy linkkel, ami  viszont beleszámítódik a PR-ban. Szerintem…

 5. G-easy
  Posted 2006 December 21 at 10:31 am | Permalink

  EGY SZÓT SEM AKAROK! A mai eredmény csakis valami sajnálatos félre értés lehet!! A google.hu monnnyon le! És még be is csomagolta magát szépen díszesen, mintha DIREKT Ő maga lenne az ajándék.. A kis masnival.. Éppen, hogy nem dobja magát be az ágyadba széttárt betűkkel. A csajod mit szól?

 6. Posted 2006 December 21 at 11:29 am | Permalink

  A Cica nagyon örül:) Én is mert átmentem gazdtan szigón -a jegyről nem beszélek, csak annyit, hogy görbül. Nem tudom mi történt a magyar guglival, szerintem kezd észhez térni.

  Elég sok számomra még új dolgot próbáltam ki és úgy néz ki működik. A tartosságát a dolognak majd együtt teszteljük.

 7. G-easy
  Posted 2006 December 21 at 11:45 am | Permalink

  Át fogok küldeni neked egy vírust, ami alulról gyufaszálakkal kitámasztja a klaviatura gombjait. Akkor majd nem nyomkodod össze-vissza őket 🙂

 8. Posted 2006 December 21 at 11:55 am | Permalink

  G-easy ne legyél ünneprontó, örülj inkább velem!! 🙂

 9. G-easy
  Posted 2006 December 21 at 3:44 pm | Permalink

  henyerenye-nye, vigyorra torzul a képem. Igazán, őszintén örülök, hogy megelőztél.. :'( Majd hozz nekem -ballagási tarisznya stílusban- egy kis termál vizet, meg kaja maradékot a hotelből.. Igérd meg, hogy hozol.. (tényleg, az első három helyezett egyszerre fog menni?)

 10. Posted 2006 December 21 at 4:37 pm | Permalink

  Remélem egyszerre megyünk! Ha Te nem jössz, igérem hozok neked valami búcsúfiát:)

  Bár igazából nem érzem túl biztosnak a dolgot, még nem kezdtem el a tartalékaim felélését, most várom, a többiek reakcióját. Egyenlőre annak örülök, hogy kiderült Patai Úr verhető ellenfél.

  Szóval nem hiszem túlzottan tartós lenne az első helyem, megpróbálok dobogóközelben maradni februárig, és utánna hívom a betonozó osztagot. Na akkor lesz végetek 🙂

 11. jozsoo
  Posted 2006 December 22 at 1:45 pm | Permalink

  Nekem is van egy tuti jó módszerem a PageRank mérésére. Honlapom alján elhelyeztem egy szkiptet, ami valós időben jelzi ki azokat az oldalakat, amelyek az enyémre mutatnak. A leírás szerint a sorrendbe rakás a PageRank alapján történik.

  Aki szeretné mérni oldalának a PageRankjét, helyezzen el egy linket a jozsoo_linkfelho.blogter.hu oldalra, és pár nap mulva nézze meg, hogy szerepel-e ott!

  A jelen állapot ez:
  http://www.prohalo.hu | http://www.seo-verseny.hu | http://www.ncske.hu | http://www.civil.d-dunantul.hu | linkfelho.i-connector.com | http://www.blogter.hu
  Bagiz! Gratulálok a helyezésedhez. Azért te is írhatnál néha az én oldalamra…

 12. Posted 2006 December 22 at 2:11 pm | Permalink

  Szia!
  Jozsoo szerintem Te összekevered a PR-t, egy oldal “linkfelhőjével”. Lehet, hogy tévedek.

  Az a script, amit elhelyeztél az oldaladon szerintem nem igazán fog segíteni Téged a feljebb lépésben, mert adsz egy viszont linket. Az egyoldalú linkelés sokkal többet ér, mint a jelen esetben tárgyalt linkcsere. Szerintem a “versenyoldaladról” jobban tennéd, ha nem linkelnél a támogató oldalaidra. Hidd el működni fog.

  Köszönöm a gratulációt, de tegnap megnéztem az iwiw-en a profilodat, és láttam, hogy egyetemi oktató, ráadásul adjunktus vagy. Meg is illetődtem egy kicsit. Ez olyan furcsa dolog, hogy itt tegezlek Téged pedig még én is nebuló vagyok.

 13. Posted 2006 December 22 at 5:41 pm | Permalink

  Van amiben igazad van, én nem tudok ezek szerint versenyben gondolkodni. Nekem akkor is tetszik a szkript… Egyébként a wholinked.com oldalon van. Nem keverek semmit, idézem:
  Melyik linkek jelennek meg?
  “A keresők által legfontosabbnak tartott hivatkozásokat jelenítjük meg elsőként. Ezt például a Google esetében befolyásolhatja a PageRank. Ha több hivatkozás mutat oldaladra, mint amennyinek hely van, nem fog mind látszani.”
  Poénnak szántam, hogy valaki igy mérje a PageRank-jét, hogy nálam megjelenik-e, ha hivatkozik rám. Sebaj, ezek szerint én nem vagyok elég komoly ezekhez a tudományos fejtegetésekhez.
  Erről jut egyembe: Ki az abszolut irigy? Aki azért nem szeretkezik a kedvesével, nehogy annak is jó legyen?

 14. Posted 2006 December 24 at 1:44 am | Permalink

  “Igen szimpatikus Úr és úgy látom elég sokat tesz a kaposvári nagycsaládosokért. Hajrá Jozsoo!!”

  És sokat tesz a kaposvári egyetemistákért is! 😀

 15. jozsoo
  Posted 2006 December 24 at 8:53 pm | Permalink

  Dia pedig az agarakért tesz sokat! Ma eddig 470-en nézték meg a lapomat… a 2. helyen állóét 22-en. Mit is jelent az, hogy releváns?

 16. Posted 2006 December 24 at 9:05 pm | Permalink

  Szia!
  Nem semmi vagy, az enyémet alig nézik. Biztosan jó a PR-od (nem a page rankra gondolok).

  “oldal relevanciája” alatt azt értem, hogy nem spam, hanem valódi érték az internetezők számára. Olyan minőségi találat, amelyért a Google nagyrabecsült fejlesztői nagyon keményen vért izzadnak.

  Egyszer remélem engem is felkérnek, lenne egy két ötletem 🙂

  Már csak annyit, hogy én is szoktam ám jókat tenni Másokkal…

 17. jozsoo
  Posted 2006 December 24 at 10:24 pm | Permalink

  Ha szoktál jót tenni, akkor a Cicád miért nem írja itt le? 🙂
  Velem is tettél jót, igaz, kösz!
  A közel 500 egyedi találatnak (linkfelho.info.hu/toplista) örülök, annak viszont nem, hogy a Gugli nem akar előrébb sorolni, sőt… Már csak 61. vagyok, a másik lapom meg feljött a 64. helyre csak ugy…ű
  De március 1-ig tart a verseny!

 18. G-easy
  Posted 2006 December 25 at 10:57 pm | Permalink

  Jozsoo! Nyugodtan használhatod azt a scriptet.. Nem linkeled vele az oldalakat mert javascript, ráadásul a wholinked com -ról hívod meg. Url is mindössze a js lehívó url-je.

 19. jozsoo
  Posted 2006 December 25 at 11:28 pm | Permalink

  Köszi Gábor!

  Én is ugy gondoltam, hogy az számít, amit a forrásba írok be. Nekem tetszik! Jó lenne, ha nem a saját honlapjaimat láthatnám viszont a lap alján…

 20. Posted 2006 December 26 at 8:44 am | Permalink

  Gábor megmondta az igazat. Én meg bevallom csak ránéztem a honlapra mindenféle forrás megjelenítés nélkül. Lebuktam 🙂